Volledig scherm
Wijkcentrum Dieze-Oost. Foto: Google Streetview

Huisartsenpraktijk koopt wijkcentrum Dieze-Oost in Zwolle

ZWOLLE - De Geert Groote Huisartsengroepspraktijk heeft samen met de Apotheek Diezerpoort het voormalige wijkcentrum Dieze-Oost gekocht.

De huisartsengroep gebruikt het pand om de huidige praktijk uit te breiden tot een Eerstelijns Centrum. De apotheek trekt daar bij in. Ook is er ruimte voor andere eerstelijnszorg. Wanneer de nieuwe praktijk gereed is, is nog niet bekend. "Het zal zeker nog een jaar duren", zegt huisarts Sander Vos. "Er ligt nog geen plan om in te dienen."

Uitbreiding huidige locatie
Volgens Vos was de Geert Groote Huisartsengroepspraktijk al jaren bezig met een plan voor uitbreiding op de huidige locatie. Toen de kans kwam om het voormalige wijkcentrum pal achter de praktijk te kopen, aarzelde de maatschap geen moment. "Het proces gaat nu helemaal opnieuw beginnen. We gaan een architect inschakelen. Beide gebouwen zijn gedateerd maar ons streven is niet om het plat te gooien. We hebben na de verbouwing ongeveer het dubbele aantal vierkante meters tot onze beschikking."

Een Eerstelijns Centrum heeft volgens Vos veel voordelen. "Voor ons betekent het extra ruimte, en voor cliënten is het fijn dat alle hulpverlening onder een dak zit. Bovendien zijn de lijntjes korter."

Behoeft beperkt
Het wijkcentrum Dieze-Oost ging in april in de verkoop toen bleek dat de behoefte aan deze ruimte voor wijkbewoners zeer beperkt was, volgens de gemeente Zwolle. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn elders in de buurt genoeg accommodaties die ruimte over hebben voor activiteiten, waardoor het wijkcentrum overbodig werd. De wijk- en speeltuinvereniging Dieze-Oost werd daarom opgeheven.