Volledig scherm
Anna van der Breggen wordt in het Holland Heineken House gehuldigd voor haar gouden medaille op de wegwestrijd en haar bronzen medaille op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Rio. © ANP

Huldiging Van der Breggen in Hasselt

ZWOLLE - De officiële huldiging van tweevoudig Olympisch medaille-winnaar Anna van der Breggen is op donderdag 25 augustus definitief in Hasselt.

Dat bevestigt Carijn Bergman van de Oranjevereniging Hasselt. Zij is sinds gisteren met de plaatselijke horeca en de wielervereniging Noordwesthoek belast met de organisatie van de huldiging. "De gemeente Zwartewaterland heeft contact gehad met de Zwolse wethouder René de Heer. De conclusie was dat Anna in Hasselt staat ingeschreven bij de burgerlijke stand en dat dus daar de huldiging plaats heeft."

De organisatie wil een kampioensfeestje met een boottocht door de Hasselter grachten en over het Zwarte Water. Fans kunnen zo vanaf de kades Van der Breggen toejuichen. Aan het programma wordt de komende dagen nog gewerkt. De boottocht start circa 20.15 uur, een uur later is dan de huldiging in de Euifeest-tent aan de Grintwal.