Volledig scherm
© TC Tubantia

Hulp voor Apeldoorners bij energiebesparing in woning

APELDOORN - Duurzame energiecoöperatie deA in Apeldoorn organiseert samen met Hoom de Apeldoorn Bespaart Maand.

Zaterdag begint deze energiebesparingsactie om 11.00 uur op het Raadhuisplein. DeA en Hoom houden in de weken erna inloopochtenden waar mensen informatie kunnen krijgen over energiebesparingsmaatregelen voor hun eigen huis. Ook online kunnen mensen zich inschrijven voor advies of voor hulp bij het energiezuinig maken van hun huis.

Inloopmomenten
Volgens deA willen veel mensen hun huis energiezuinig maken, maar zien zij er tegenop om dat ook echt te doen. Tijdens de Apeldoorn Bespaart Maand kunnen zij daarom hulp inroepen van deA en Hoom. Op vijf inloopmomenten door heel Apeldoorn kunnen woningeigenaren terecht hiervoor. Een technisch specialist komt bij geïnteresseerden langs voor een vakkundig en onafhankelijk advies. Willen mensen door, dan krijgen ze van verschillende bedrijven een offerte. Achteraf checkt de technisch specialist of de klus goed is uitgevoerd.

Fossiele brandstoffen
Voor mensen die willen weten wat energiebesparing kan opleveren, zijn adviseurs van deA en energiebesparingscoaches van Hoom op alle zaterdagen van oktober van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig op inloopochtenden door heel Apeldoorn. Zij staan op 1 oktober op het Raadhuisplein, op 8 oktober in Ugchelen (bij Albert Heijn), 15 oktober Ordenplein, 22 oktober De Mheen en 29 oktober op de Eglantier (bij Charly).

Volgens deA is het, om uiteindelijk zonder fossiele brandstoffen toe te kunnen, ook nodig om flink minder energie te gebruiken.

Hoom is een landelijke organisatie die als doelstelling heeft zoveel mogelijk huizen energiezuinig te maken. deA en Hoom organiseerden de afgelopen jaren al eerder acties in De Maten en Ugchelen.

https://energiebesparing.de-a.nl