Volledig scherm
Een hamburger van Ingeburgerd. © Harmke de Vries

Ingeburgerd uit Zwolle wil inburgeren op Curaçao

ZWOLLE - Hamburgers eten tijdens vakantie op de Caraïben in een restaurant van een Zwollenaar? De formule van Ingeburgerd is zo’n groot succes, dat Jelle van der Weerd zelfs de mogelijkheden bekijkt om een restaurant te openen op Curaçao. De eigenaar van het Zwolse restaurant is momenteel op Curaçao om te praten met mogelijke klanten en te kijken naar panden.

Curaçao is een stukje Nederland aan de andere kant van de wereld. Mogelijk is er binnenkort ook een stukje Zwolle op het eiland in het Caribisch gebied. „De eigenaar gaat vaak op vakantie naar Curaçao. Hij loopt al een tijdje met idee rond om er een restaurant te openen”, vertelt manager Tess Vulto.

Uitbreiding in Nederland
Burgerrestaurant Ingeburgerd begon medio april met een bezorg- en afhaalrestaurant naast het restaurant aan de Nieuwe Markt in Zwolle. „Ingeburgerd loopt gigantisch goed. We bekijken naast Curaçao ook of we ergens anders in Nederland kunnen openen”, aldus Vulto.

Eigenaar Van der Weerd kijkt momenteel op Curaçao of er een markt voor is. „Ze hebben daar veel hamburgertentjes, maar Ingeburgerd wil graag een goed hamburgerrestaurant neerzetten”, zegt Vulto. Een kopie van de Zwolse vestiging zal er op het eiland in de Caraïbische Zee niet komen. „Het restaurant wordt dan aangepast aan de wensen van de mensen in Curaçao.”

Eind oktober
Ingeburgerd gaat snel een beslissing nemen of er een Curaçaose vestiging komt. Eind oktober hakken ze de knoop door als Van der Weerd terug is. Het restaurant opent dan niet gelijk de deuren. „Het restaurant kan er over een half jaar zijn, maar het kan ook nog drie jaar duren”, besluit Vulto.