Volledig scherm
Kunstenaar Eric Claus met het door hem gemaakte beeld van Johan Cele. Foto archief

Joan Celebeeld is sta-in-de-weg bij film

ZWOLLE - Gefrustreerde filmliefhebbers 'dreigden' afgelopen weekend het standbeeld van Joan Cele op het Celeplein met een cirkelzaag te lijf te gaan. Ze hadden graag de buitenfilms van Filmhuis Fraterhuis willen zien, maar het beeld belemmerde het zicht.

Vrijdag en zaterdag stonden de bekende filmhuistitels 'Beyond Sleep' (nooit meer slapen) en 'The King's Gardens' op het programma. De kaartverkoop voor beide voorstellingen verliep voorspoedig en ruim voor aanvang van de voorstellingen kon de organisatie al het bordje 'uitverkocht' ophangen. Tot grote frustratie van de filmliefhebbers, die bovendien nog voldoende ruimte op het Celepleintje zagen voor hun eigen meegebrachte campingstoeltjes. De organisatie kon deze mensen niet meer toelaten omdat het onbekende beeld van de bekende Zwollenaar Joan Cele 'in beeld' stond bij deze potentiële zitplekken.

Cirkelzaag
"We balen hier zelf ook van en begrijpen de frustratie van onze bezoekers zeker," aldus Henriëtte Boerhof, directeur van Filmtheater Fraterhuis. "Mensen wegsturen is altijd vervelend. Natuurlijk gaan we niet mee in de opmerkingen van sommige bezoekers die hun cirkelzaag aanbieden. Maar onbegrijpelijk dat er ooit is gekozen voor de plaatsing van het beeld midden op het pleintje. Hiermee worden andere activiteiten te geblokkeerd. Activiteiten die bovendien in deze rustige zomerse periode betalende bezoekers naar de binnenstad trekken. Nu ook de buitenfilms en Pop-Up cinema te krap in hun jasje komen te zitten zullen we zeker aandringen op een verplaatsing van het beeld. Verplaatsing van de Pop-Up cinema is geen optie, we kunnen niet ieder weekend de Blijmarkt blokkeren", aldus Henriëtte Boerhof.

Filmtheater Fraterhuis viert de zomer van 2016 met buitenfilms op bijzondere locaties in de binnenstad van Zwolle. Na de vertoning van 'Eye in the Sky' op de Blijmarkt voor ruim 500 liefhebbers was het afgelopen weekend de beurt aan Pop-Up cinema op het Celepleintje.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo