Volledig scherm
Een wakeboarder in actie. Foto: CC0

Jongen (12) ongedeerd na ongeval met wakeboard op Wythmenerplas

ZWOLLE - Hulpverleners zijn zondagmiddag uitgerukt na een valpartij met een jeugdige wakeboarder (12) uit Raalte op het water van de Wythmenerplas. Het was het eerste ongeval bij  Cablepark Lakeside sind de opening in september vorig jaar. "Ons calamiteitenprotocol werkte perfect en gelukkig viel het met het ongeval uiteindelijk enorm mee", zegt Esther Vredeveld, eigenaresse van Lakeside.

De 12-jarige jongen had samen met zijn vader zijn eerste wakeboardles. De wakeboarders worden op de baan via een gemotoriseerde lijn voortgetrokken.

Voelt als beton
"En in de laatste bocht kwam de jongen ten val. Zo'n val kan hard aankomen, dan voelt het alsof je op beton valt. De normale procedure is dat als iemand valt en hij is verder in orde hij zijn duim omhoog steekt, zodat iedereen weet dat het goed met hem is. Dat deed de jongen niet. Daarop trad ons protocol in werking en werd de ambulance gewaarschuwd. Direct zijn we met onze eigen reddingsboot naar de jongen gegaan. Omdat we niet wisten of hij inwendige verwondingen had is hij met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar bleek hij gelukkig niks te hebben en nu zit hij hier alweer achter een glas cola op ons terras", schetst Esther de situatie vanmiddag.

Praktijktest
Al met al is de zaak groter geworden dan ze gewild had: "Het is mooi dat de brandweer is gekomen. Ze hebben geholpen om de jongen op een brancard te leggen, maar uiteindelijk bleken al die hulpverleners niet nodig. Maar goed, ons protocol heeft de eerste praktijktest met glans doorstaan".