Volledig scherm
Het tankstation bij Berg en Bos na de overval. Foto Gep Leeflang

Jongens plegen overval met pistool op tankstation in Apeldoorn

APELDOORN - De politie zoekt twee jongens in Apeldoorn die vanmiddag rond 15.30 uur een gewapende overval hebben gepleegd op een benzinetankstation bij Berg en Bos nabij de Apenheul. Bij de overval is volgens de eigenaar 'een klein bedrag aan papiergeld' buitgemaakt.

Zij zijn vertrokken vanaf de Roosmale Nepveulaan op een donkerblauwe scooter. Bij de overval hadden ze een bivakmuts op. Verder dragen beiden een zwarte jas en jeans. Het zijn lange jongens, dun van postuur. De politie heeft een Burgernetmelding uit laten gaan aan ruim 17.000 inwoners in de hoop tips te krijgen waar de jongens zijn. Om kwart voor vijf werd de burgernetactie zonder succes beëindigd.

Mensen die de jongens zien, wordt aangeraden zelf geen actie te ondernemen. Tijdens de overval is namelijk een pistool gezien.

Signalement
De overvallers zijn ongeveer 19/20 jaar. De jongen die in het bezit was van het wapen is tussen de 1.75 en 1.85 m. lang en heeft een slank postuur. Hij droeg een donker jack en een spijkerbroek. 

De andere jongen is ongeveer 1.70 tot 1.75 m. lang. Ook hij droeg een donker jack en een spijkerbroek. Beide jongens droegen een zwarte sjaal.

Het was volgens de eigenaar de eerste overval in 35 jaar op het station.