Volledig scherm
Thérèse en Jonnie Boer © anp

Jonnie Boer krijgt 'Best-of-the-Best Award'

ZWOLLE - Jonnie Boer heeft de 'Best-of-the-best' Award 2016 uitgereikt gekregen.

Zondag heeft Jonnie Boer van Restaurant De Librije de Best-of-the-Best Award ontvangen in de categorie 'Best Chef – European Champion 2016'. Deze awarduitreiking vond plaats tijdens het culinaire evenement CHEF-SACHE in Keulen. Jonnie en Thérèse Boer hebben samen de award in ontvangst genomen. Bij de uitreiking werd tevens benoemd dat de gastvrijheid bij Restaurant De Librije de beste van Europa is.

Gastronomie
Een bijzondere award, want de winnaar wordt geselecteerd door mensen uit de gastronomie en de food industry in plaats van een professionele jury of een redactieteam. Het online stemmen vond plaats in twee fasen. De mensen uit de gastronomie en de food industry konden per categorie vijf kandidaten nomineren. Op 6 september werden de 10 genomineerden bekendgemaakt, waarna zij tot 20 september hun definitieve stem konden uitbrengen voor de nummer 1.

Vereerd
Jonnie Boer: "Het is een groot compliment dat ik door mensen uit de branche deze award heb mogen ontvangen." Thérèse vult aan: "Ook de vermelding dat de gastvrijheid in ons restaurant de beste van Europa is, is fantastisch. Wij voelen ons enorm vereerd."