Volledig scherm
De politie haalt spullen uit het huis van Danny D. Inzet: Danny D. © ANP/Privéfoto

Justitie trekt drie dagen uit voor misbruikzaak Lisa

NIEUW-MILLIGEN - Justitie trekt drie dagen uit voor de rechtszaak tegen Danny D. (42), de man uit Koudekerk aan den Rijn die afgelopen zomer de toen 13-jarige Lisa Tuk uit Spijkenisse heeft misbruikt. Dat bleek vandaag tijdens een tussenzitting.

D. moet zich op 21, 22 en 23 september verantwoorden voor het weglokken van het meisje vorige zomer van een camping in het Gelderse Nieuw-Millingen, waar ze met haar ouders stond. Bij hem thuis misbruikte hij haar vijf dagen voor de politie haar terugvond.

De man heeft volgens justitie naast Lisa ook een ander Nederlands meisje misbruikt. Daarnaast legt het Openbaar Ministerie hem ten laste dat hij zestien andere tienermeisjes verleidde zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten. Daar maakte hij opnames van.

De rechtbank verwacht dat de ouders van een aantal slachtoffers en ook enkele meisjes hun zegje willen doen tijdens de rechtszaak. De moeder van Lisa zei vandaag daar nog niet uit te zijn. Ook horen de rechters tijdens de zittingsdagen enkele gedragsdeskundigen. Rapporten over onder meer de psychische gesteldheid van D. en zijn vorige behandeling zijn nog niet af, zo bleek vandaag.

Justitie meldt dat enkele slachtoffers een schadevergoeding eisen van D. die tenminste tot de rechtszaak blijft vastzitten in de gevangenis in Vught.