Volledig scherm
Carla Dik-Faber eist opheldering over de ontslagvergoeding voor Wim Rave © ANP

Kamervragen na riante ontslagvergoeding voor ex-directeur Zwolse Driezorg

ZWOLLE - De riante ontslagvergoeding die voormalig directeur W.J. Rave meekreeg bij zijn vertrek bij de Zwolse zorgorganisatie Driezorg, heeft geleid tot Kamervragen.

ChristenUnie-Kamerleden Carla Dik-Faber en Carola Schouten willen opheldering van de ministers van VWS en Binnenlandse Zaken over de ontslagvergoeding die Rave meekreeg na een ‘verschil van mening’ met de Raad van Toezicht. De voormalig directeur ontving ruim 426.000 euro. Volgens Dik-Faber is het ‘onbestaanbaar en onverteerbaar’ dat in de zorg na een ontslag dergelijke bedragen worden uitgekeerd.

Dik-Faber: ,,Ik vind het onbestaanbaar dat in de zorgsector zulke exorbitante bedragen uitgekeerd kunnen worden. Deze zorgorganisatie maakt al een moeilijke tijd door. In dat licht is een dergelijke ontslagvergoeding onverteerbaar. Ik wil van de betreffende ministers weten hoe zij deze ontslagvergoeding beoordelen, ook in verhouding tot de Wet normering topinkomens, waarin we afspraken maakten over wat bestuurders in de publieke sector - met publiek geld - mogen verdienen.”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
3-1
FeyenoordFEY
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
2-4
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo AZAZ
EINDE
3-0
FC UtrechtUTR
away logo