Volledig scherm
Paleis Het Loo met de bossen van De Veluwe op de achtergrond. © Wilbert Bijzitter

Kamervragen over Apeldoorns bommenbos

APELDOORN - De gevaren van het Apeldoornse bommenbos houden de politiek danig bezig. De publicaties van de Stentor over de grote hoeveelheden Duitse oorlogsexplosieven in de natuur, zijn voor regeringspartij PvdA aanleiding voor Kamervragen. In de Apeldoornse gemeenteraad stelt oppositiepartij SGP vragen.

PvdA-Kamerlid Yasemin Cegerek - woonachtig in Apeldoorn - wil van de minister vooral weten of hij na 2020 door wil met het opruimen van oorlogsexplosieven. De operatie die al sinds 1998 wordt uitgevoerd, zit er dan op, maar de klus blijkt dan pas half geklaard.

De gemeente Apeldoorn liet TNO en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland de problematiek in kaart brengen. Niet verder gaan, zo blijkt uit hun rapporten, zorgt voor grote gevaren. De gemeente Apeldoorn hoopt dan ook dat nogmaals 40 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het resterende ruimwerk.

In de Apeldoornse gemeenteraad blijkt de SGP verbolgen over het feit dat de raad niet over beide rapporten beschikt. De partij wil weten waarom ze niet door burgemeester en wethouders is geïnformeerd.