Volledig scherm
Het busje dat de fietsster schepte. Op de achtergrond is de hulpverlening aan haar te zien. Foto: Hugo Janssen

Kampenaar als verdachte gehoord na dodelijk ongeval met fietsster IJsselbrug

ZWOLLE - De bestuurder van de bestelbus die op 9 september betrokken was bij het dodelijke ongeval nabij de Oude IJsselbrug in Zwolle is door de politie gehoord als verdachte. Het gaat om een 57-jarige man uit Kampen. De status van verdachte zegt volgens de politie echter nog helemaal niets over de schuldvraag. Dat moet het onderzoek uitwijzen, en dat loopt nog.

"Het is een formaliteit. Hij is gehoord en daarna heengezonden. Wij doen dat zodat iemand vanaf het begin van het onderzoek de rechten van een verdachte heeft", aldus politie woordvoerder Simen Klok.

De 14-jarige Marit van Dijk uit Kamperveen werd vrijdagmiddag 9 september door de bestelbus aangereden, terwijl ze met haar fiets de Spoolderbergweg overstak ter hoogte van zorgcentrum De Venus. Deze fiets- en voetgangersoversteek is beveiligd met verkeerslichten. Ze werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze afgelopen woensdag overleed.

Volgens een politiewoordvoerder zal het nog geruime tijd duren voordat het onderzoek naar de toedracht is afgerond. De bestuurder van het busje is inmiddels dus gehoord, net als enkele getuigen. "Daarnaast zijn er in dit soort zaken tal van zaken te onderzoeken. De betrokken voertuigen, de weg, de verkeerslichteninstallatie maar bijvoorbeeld ook mobiele telefoons om te kunnen vaststellen of die gebruikt werden ten tijde van het ongeluk."

De scholiere van het Greijdanus College in Zwolle is maandagmiddag begraven. De school stelde alle leerlingen en personeelsleden in de gelegenheid om de begrafenis bij te wonen. De afgelopen dagen was op school een stilteplek ingericht om Marit te herdenken. Leerlingenbegeleiders waren daar aanwezig om met de scholieren in gesprek te gaan.