Volledig scherm
De villa Zonnewoud is uit de verhuur gehaald. © Kevin Hagens

Kapitale villa in Beekbergen snel uit de verhuur

BEEKBERGEN - Leuke bijverdienste, 2300 euro per week voor je villa. Onder druk van nog veel hogere dwangsommen is de villa Zonnewoud in Beekbergen nu echter uit de verhuur gehaald.

Een kapitale villa aan de Zonnegloren in Beekbergen is onder druk van de gemeente Apeldoorn voorlopig teruggetrokken als vakantieverblijf. Als de eigenaren toch vakantievierders toelaten, krijgen ze van de gemeente een gepeperde rekening.

Op boekingswebsite Mikazu is het stulpje, dat ruim genoeg is om veertien gasten voor 2300 euro per week een droomvakantie te laten vieren, nog steeds te vinden in de categorie 'landhuis/kasteel'. Vastleggen blijkt echter niet mogelijk. "Beste geïnteresseerde: het huis is door omstandigheden op dit moment tot onze spijt niet te reserveren", zo valt op de site te lezen.

Villa Zonnewoud ligt bij de gemeente onder vuur sinds een buurman in het landelijke gebied bij Beekbergen een klacht indiende. Volgens het bestemmingsplan mag er aan de Zonnegloren worden gewoond, zo had hij aangegeven, maar valt stelselmatig verhuren als vakantieverblijf daar niet onder.

Voor iedere maand dat ze in overtreding zijn moet er een dwangsom worden betaald van 25.000 euro, tot een maximum van anderhalf ton.