Volledig scherm
© Kevin Hagens

Keihard kiften om winkelcentrum Anklaar

APELDOORN - Als er ooit een officiële opening van winkelcentrum Anklaar komt, hoe is dan de sfeer? Ondernemers en medewerkers van ontwikkelaar BPD en de gemeente Apeldoorn die elkaar schouderklopjes geven omdat ze een winkelwalhalla hebben gebouwd? Ballonnen, confetti en champagne? Wie gisteren bij de zitting van de bezwarencommissie van de gemeente Apeldoorn was, kan zich niet voorstellen dat die dag ooit aanbreekt.

Het zakelijke geschil over het aantal parkeerplaatsen bij het winkelcentrum lijkt zich te verdiepen tot een persoonlijke vete. Zo fel ging het er aan toe tussen de elf vertegenwoordigers van de winkeliers, BPD en gemeente.

Winkeliers
Van de winkeliersvereniging komt snoeiharde kritiek op BPD - bouwer van het winkelcentrum - en de gemeente. "Het is gedoemd om uit te draaien op een parkeerdrama", zegt de jurist van de winkeliersvereniging.

BPD en de Gemeente
Die keiharde kritiek kan weer op koele reacties van BPD en de gemeente rekenen die alles weerleggen. Er komen genoeg parkeerplaatsen, is hun pleidooi. Maar gaandeweg gaan er ook vileine opmerkingen richting de winkeliers, over argumenten die uit de lucht zijn gegrepen en dergelijke.

Verzet
Maandag vond de rechter dat de bouw van Anklaar door mag gaan. Daar is de winkeliersvereniging het nog steeds niet mee eens en daarom gaat het verzet tegen de bouwvergunning door. De commissie komt uiterlijk dinsdag met een advies aan burgemeester en wethouders hierover.