Volledig scherm
Het briefje dat de eigenaar van de auto met de verwijderde kentekenplaten achter zijn ruit vond. Foto: Miranda Nibourg/Politie.nl

Kentekenplaten van foutparkeerder naar politiebureau Zwolle gebracht

ZWOLLE - Een inwoner van het centrum van Zwolle heeft op een opmerkelijke manier uiting gegeven aan zijn ergernis dat er (weer?) een auto geparkeerd stond op een uitsluitend voor hem gereserveerde parkeerplaats. Hij schroefde de kentekenplaten van de wagen en leverde die in bij het politiebureau in Zwolle. Op de auto liet hij een briefje achter met de mededeling dat de platen daar op te halen waren.

Wijkagente Miranda Nibourg maakte de actie via Twitter wereldkundig, maar kon verder nog geen antwoord geven op een aantal essentiële vragen zoals 'Is het verwijderen van kentekenplaten niet net zo strafbaar als het verkeerd parkeren?'.  

Miranda Nibourg laat weten: "Op dit moment hebben wij wel vermoeden van de (identiteit van de) dader. Deze hebben wij nog niet gesproken en derhalve kan ik nog geen nadere mededelingen doen omtrent de leeftijd, geslacht etc. Afhankelijk van de wil van de benadeelde en de verklaring van de verdachte zal bekeken worden hoe dit feit zal worden afgedaan. Er is op dit moment nog geen aangifte gedaan. Het is voorgevallen in het centrum van Zwolle en vermoedelijk omdat de benadeelde op een priveparkeerplaats stond geparkeerd en daar veelvuldig wordt geparkeerd. door andere mensen dan de rechthebbende(n)."