Volledig scherm
De website van Huize Vrijland.

Kerkgangers genegeerd over Huize Vrijland

WENUM WIESEL - Kerkgangers van het kerkgenootschap Spade Regen in Wenum Wiesel hebben uit de krant moeten vernemen dat de gemeente Apeldoorn deze week besloot om vluchtelingen te huisvesten in hun kerk.

De kerkgangers zijn niet geïnformeerd door de gemeente en ook niet door de Stichting Spade Regen. Deze stichting is eigenaar van het landgoed Huize Vrijland aan de Elburgerweg 53 in Wenum Wiesel.

Tweede keer
Het is al de tweede keer dat de kerkgangers niet geïnformeerd worden. In het voortraject moesten ze ook vanuit de krant vernemen dat het voornemen beestond om hun kerkgebouw te gebruiken voor de huisvesting van statushouders. De stichting Spade Regen heeft het landgoed aan de gemeente Apeldoorn aangeboden voor statushouders, zonder de kerkgangers te informeren. Nu de gemeente op het aanbod ingaat zijn de kerkgangers opnieuw niet ingelicht.

Huize Vrijland
De kerkgangers, van wie er 14 in Huize Vrijland wonen, zijn wel met een brief op de hoogte gebracht dat het gebouw brandveilig moet worden gemaakt. De brief komt niet van het Stichtingsbestuur, maar van twee externe deskundigen die door de stichting in de arm zijn genomen voor het zoeken naar een andere toekomst voor het pand.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo