Volledig scherm
Jurre Methorst - Speciaal-Jay - achter de draaitafel in Beekbergen. Foto Kevin Hagens

KiKa krijgt 700 euro na optreden Speciaal-Jay in Beekbergen

BEEKBERGEN - Ongeveer 700 euro heeft Jurre Methorst (13) gisteravond (zaterdag) opgehaald met zijn optreden in De Boerderij in Beekbergen. Dit geld doneert hij aan KiKa, de organisatie die de kans dat kinderen genezen van kanker wil vergroten.

"Super tof", was het volgens de jonge DJ die als artiestennaam Speciaal-Jay heeft. "Een mooi feestje, ik heb het enorm naar mijn zin gehad."

Ongeveer tachtig mensen waren op het feest afgekomen. "Ik had niet gedacht dat zij samen 700 euro zouden doneren, dat is meer dan ik dacht."

De jonge DJ zette deze actie op touw, omdat zijn beide opa's zijn overleden aan kanker en hij het moeilijk vindt dat kinderen ook deze ziekte kunnen krijgen. Van een vertegenwoordiger van KiKa hoorde hij dat er ongeveer twintig acties per week zijn voor KiKa en dat dit goed is voor miljoenen euro's per jaar voor het goede doel. "Heel vet om daar deel van te kunnen uitmaken."

Dit was zeker niet zijn eerste optreden en als het aan Jurre ligt, ook niet zijn laatste. "Ik wil wel professioneel DJ worden, ja."