Volledig scherm

Koninklijke familie schuift aan bij Doopdienst Apeldoorn

APELDOORN  - De koninklijke familie inclusief koning Willem Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane woonden zaterdagmiddag in Apeldoorn de doopdienst van achternichtje Gloria Irene bij.

Jaime Bernardo de Bourbon de Parme is de tweede zoon van prinses Irene en Carel Hugo van Bourbon-Parma. Het kerkelijk huwelijk van Viktória en Jaime Bernardo vond in 2013 in dezelfde kerk plaats. Zaterdag werd hun dochtertje Gloria Irene gedoopt.

Als de bekende gezichten zich rondom de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingskerk aan de Hoofdstraat lieten zien, dromden steeds meer mensen rond de vakkundig geplaatste dranghekken. Agenten hielden de wacht. Fietsers die langs de kerk wilden fietsen, werd geboden de andere kant van de weg te kiezen. De weg was aan het begin van de week nog een groot gapend gat. De riolering en het wegdek van de Hoofdstraat worden gerenoveerd. Het openbreken van de rest van de weg was voor de komst van het hoge bezoek nog even uitgesteld.

  1. Politie grijpt in na afbreken Black Lives Matter-protest in Rotterdam: ‘Je voelt de tranen en boosheid’

    Politie grijpt in na afbreken Black Lives Mat­ter-pro­test in Rotterdam: ‘Je voelt de tranen en boos­heid’

    Het was onhoudbaar druk tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Rotterdam. Er waren zoveel mensen, dat door de lokale driehoek (burgemeester, hoofdofficier en de korpschef) werd besloten de demonstratie vroegtijdig te beëindigen. Het bleek niet mogelijk om voldoende afstand te houden. Op weg naar huis ontstonden een paar relletjes, waarna de politie en ME ingreep. Twee mensen werden opgepakt voor belediging en gooien van vuurwerk naar een agent. Een van de jongeren die meeloopt, geeft ook aan dat er bij een groep boosheid heerst over het afbreken van het protest. ‘Je voelt de tranen en de boosheid’, zegt hij.