Volledig scherm
© GPD

Koperdieven sjouwen te opzichtig met hun buit

BEEKBERGEN/ARNHEM - Vier mannen uit Arnhem en Beekbergen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie, omdat zij ervan worden verdacht koper te hebben gestolen of te proberen gestolen koper te verkopen.

Die nacht belde een getuige de politie, omdat hij in de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem vier mensen in tuinen met spullen zag sjouwen.

De meldkamer van de politie stuurde vervolgens een surveillancewagen die kant op. De betreffende agenten vonden iets verderop vier mannen die voldeden aan het signalement dat de getuige had gegeven en hielden hen staande.

Na een klein onderzoekje in de directe omgeving trof de politie in de struiken meerdere stukken koper aan, waaronder een koperen dakgoot. Hierop zijn de vier meteen aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Het gaat om mannen van 26 tot en met 37 jaar oud.

Zij zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau en gedurende verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft ook enkele getuigen en een gedupeerde gesproken.