Volledig scherm
Henk de Jong, oud-trainer van SC Cambuur, kon er wel om lachen dat hij werd getroffen door een koude douche tijdens zijn voetbalanalyse voor FOX Sports in het PEC Zwolle stadion. © Pedro Sluiter

Koude douche voor voetbalanalist bij PEC Zwolle

ZWOLLE - Henk de Jong, oud-trainer van SC Cambuur en sinds dit voetbalseizoen analist bij Fox Sports is zijn nieuwe job met een 'koude douche' begonnen. De nietsvermoedende voetbalanalist gaf op het veld in het PEC stadion vlak voor aanvang van de wedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam zijn mening over de wedstrijd toen onverwachts de veldsproeiers vol open gedraaid werden.  

Het gevolg was een hilarische live scene op Fox Sports waarbij de Foxsports medewerkers de volle lading water over zich heen kregen. De Jong kon er gelukkig wel om lachen, de technici waren minder te spreken. De kostbare apperatuur kan natuurlijk wel tegen een flinke regenbui maar zo’n volle laag uit de 'brandweerspuit' is niet echt bevorderlijk. Overigens was er geen schade aan de uitrusting.   Het kunstgras in het PEC stadion wordt normaal gesproken vlak voor aanvang van een wedstrijd natgespoten maar door de regenachtige periode de afgelopen dagen rekende niemand erop dat er nu ook gespoten zou worden.   Overigens was dit niet het eerste 'incidentje', in het verleden stonden ook al eens nietsvermoedende fotografen vlakbij of zelfs op een spuitput. Het verraderlijke van deze spuitputten is dat ze verstopt zijn in het veld en zonder enige aankondig in werking worden gezet. Voor publiek soms dus een vermakelijke attractie, voor veldwerkers altijd een ergernis.   PEC Zwolle verloor de wedstrijd tegen Sparta met 0-3.