Volledig scherm
© Thinkstock

Leerkrachten Zwolle willen meer hulp in de klas

ZWOLLE - Onderwijzers zijn meer bezig met leerlingen uit het passend onderwijs 'inpassen' dan met het lesgeven aan al hun leerlingen. Hulp is hard nodig.

Meer handen in de klas, want 'leerkrachten komen nu te weinig toe aan hun kerntaak', stellen diverse directeuren, onderwijzers, intern begeleiders en ouders van Zwolse onderwijsinstellingen.

Noodkreet
Ze trokken begin dit jaar al aan de bel en de ChristenUnie in de Zwolse gemeenteraad trok zich die noodkreet aan. Gisteravond kregen afvaardigingen van Vivente, Catent, de Ambelt en een aantal ouders de kans om de nijpende problemen in het basisonderwijs aan de kaak te stellen.

Ondersteuning
"Het ontbreekt aan voldoende ondersteuning van conciërges of interne begeleiders", stelde Albert Kamphuis, directeur van De Wendakker. "Leerkrachten komen daardoor te weinig toe aan onderwijzen." Theun de Vries, directeur kwaliteit en onderwijs bij Vivente, stelde bovendien dat 'leerkrachten veel bezig zijn met de thuissituatie van hun leerlingen' en dat het 'lastig is om onderwijsassistenten aan te trekken en te houden door de nieuwe flexwet'.