Volledig scherm
Sabina werkt bij revalidatiecentrum De Vogellanden aan haar herstel. Therapeut Marian Brekkedalen helpt haar stapje voor stapje op de weg terug. © Pedro Sluiter

Lees dit weekend het aangrijpende verhaal van Sabina: hoe zij een dodelijke bacterie overleefde

ZWOLLE/MEPPEL - "Er zijn meerdere momenten geweest waarop ik tegen mijn naasten gezegd heb: ‘Het hoeft niet meer. Laat maar, het is goed zo’. Een vleesetende bacterie maakte gehakt van de droom van Sabina Badenhorst-Prins (28) uit Meppel om een kindertehuis te beginnen in Zuid-Afrika. 

In een interview in de Stentor van zaterdag vertelt ze haar verhaal hoe ze op miraculeuze wijze het maandenlange gevecht met de minuscule moordenaar overleefde.

Nadat bij een galblaasoperatie haar darmwand werd geperforeerd, begon een verschrikkelijke lijdensweg voor de Meppelse. Sabina vocht weken in het ziekenhuis van Durban (ZAf) tegen een vleesetende bacterie.

Actie
Haar ouders wilden Sabina dolgraag naar Nederland halen en zijn toen een Facebookactie gestart om geld in te zamelen voor de peperdure ambulancevlucht. Dat was haar vanwege haar slechte toestand de enige mogelijkheid om terug te komen naar Nederland. Het is gelukt en in het Zwolse Isala ziekenhuis kwam Sabina er tergend langzaam bovenop. Met haar familie in de buurt. "Het is vooral dankzij hun smeekbedes dat ik door ben gegaan. Niet per se voor mezelf, maar voor hen."