Volledig scherm

Lelijke puist in binnenstad Apeldoorn verdwijnt

APELDOORN - Het kon wel eens snel gebeurd zijn met het al jaren leegstaande pand op de hoek van de Kerklaan/Paslaan in Apeldoorn. Na jaren van uitstel ligt er nu een aanvraag voor een bouwvergunning bij de gemeente voor de nieuwbouw van 29 appartementen. Het oude pand van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) wordt dan gesloopt.

Op de plek waar nu nog een met houten platen dichtgetimmerd pand staat, moet een appartementencomplex komen met 29 huurwoningen in de vrije sector. Een nieuwe belegger heeft vorig jaar de locatie en de plannen overgenomen, en inmiddels een bouwvergunning ingediend. Er zijn al eerder plannen geweest voor nieuwbouw op het terrein, maar meerdere keren werden de plannen afgekeurd omdat het te bouwen appartementencomplex te groot zou worden. De commissie ruimtelijke kwaliteit gaf toen aan graag drie losse gebouwen te zien die passen in de rij villa's aan de Paslaan. Daar wordt nu gehoor aan gegeven. Het nieuw te bouwen complex vormt intern één geheel, met een ingang, liftschacht en trappenopgang. Maar aan de buitenkant lijkt het alsof het om twee losse gebouwen gaat. De gebouwen worden verbonden met een brug. Bewoners parkeren op het binnenterrein.

Huurprijs
Michel Van Wijk regelt als vastgoedondernemer voor Vastwas.bv uit Nijmegen de vergunningaanvraag. "Zodra de bouwvergunning onherroepelijk is, beginnen we met de sloop van het CWI-pand. We gaan er vanuit dat dat nog dit jaar zal zijn. De bouw van het complex zal dan in 2017 beginnen."

Dan wordt ook duidelijk wat de precieze huurprijs van de woningen wordt. De verwachting is dat die tussen de zevenhonderd en negenhonderd euro komt te liggen. "Maar ook dat wordt pas later bepaald. Alle zaken rond de verhuur worden pas opgestart wanneer er ook iets te zien is."

Het verwaarloosde pand was de gemeente een doorn in het oog en werd daarom vijf jaar geleden door een architect uit Zwolle voorzien van reclame en kunst. De gemeente vindt het het nieuwbouw project een mooi initiatief. Volgens de gemeente blijkt uit recent onderzoek dat er behoefte is aan meer woningen in Apeldoorn, met name in de binnenstad. De bouw heeft geen gevolgen voor andere projecten en past binnen het vastgestelde woningbouwcontingent.