Volledig scherm
Het theehuis staat er treurig bij. Foto Maarten Sprangh

Liefde genoeg voor Apeldoorns theehuis, maar wat kun je ermee?

APELDOORN - Renoveren. Renoveren! Renoveren!! Renoveren!!!!!!!! Met letterlijk zoveel uitroeptekens reageren lezers van de Stentor op de vraag of het theehuis in park Berg en Bos moet worden opgeknapt of gesloopt.

Tientallen mensen laten van zich horen en de overgrote meerderheid vindt dat de gemeente er geld voor moet uittrekken om het vervallen pand in orde te maken. Al zijn er enkelen die het juist prima vinden het gebouwtje van de aardbodem te laten verdwijnen.

Een flink deel van de gemeenteraad van Apeldoorn vindt dit het geld niet waard of twijfelt. Renovatie kost de gemeente 245.000 euro. Maar de grootste vraag is wat er dan met het historische gebouw moet gebeuren. Er kan geen horeca in komen, vanwege afspraken met restaurant De Boschvijver. Er is wel interesse van anderen om het te gebruiken, maar ook zij krijgen het financieel niet rond.

De wens om het gebouw te renoveren, wordt vooral gevoed door nostalgie, zo lijkt het. 'Het hoort bij de Bosvijver' en 'laat een stukje historie staan, er is al zoveel gesloopt', zijn bijvoorbeeld reacties.

Komende donderdag besluit de gemeenteraad of het theehuis wordt gerenoveerd of niet.