Volledig scherm
Foto Maarten Sprangh

Maarten van der Weijden lost startschot Drakenbootfestival Apeldoorn

APELDOORN - Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden zal op zaterdag 25 juni het startschot lossen van het Drakenbootfestival in Apeldoorn.

Voorafgaand zal Maarten een aantal kilometer zwemmen in het Apeldoorns Kanaal om het water te testen voor de Swim to Fight Cancer op zondag 18 september. Van der Weijden is ambassadeur van Swim to Fight Cancer. Met dat evenement wordt geld ingezameld om onderzoek naar kanker te kunnen doen.

Om de Swim to Fight Cancer Apeldoorn extra onder de aandacht te brengen, zullen er vijf deelnemers van Swim to Fight Cancer Apeldoorn mee zwemmen met Maarten in het Apeldoorns kanaal zaterdag 25 juni in de ochtend.

Aansluitend aan de zwemtocht in de ochtend geeft van der Weijden het eerste startschot bij de Drakenbootraces op 25 juni.

Het Drakenbootfestival vindt plaats op dezelfde locatie als de Swim to Fight Cancer Apeldoorn. Bestuur, organiserende medewerkers en verschillende ondersteuners van Swim to Fight Cancer Apeldoorn zullen meedoen in een boot met de Drakenbootraces. Ze krijgen van de organisatie de ruimte om de doelstelling van de Stichting, geld inzamelen voor kankeronderzoek met het evenement op 18 september, te promoten. Toeschouwers kunnen plaats nemen op het Pillow Fight en deelnemen aan de Canal Bucket Challenge door een donatie te doen aan het goede doel.

www.swimtofightcancer.nl