Volledig scherm
Winkelcentrum Holtenbroek. Foto: Google Streetview

'Maatregelen nodig bij winkelcentrum Holtenbroek'

ZWOLLE - De gemeente Zwolle moet in actie komen om het winkelcentrum van Holtenbroek aantrekkelijker te maken. Op die manier moet voorkomen worden dat het door leegstand in een negatieve spiraal belandt.

Dit meent de Zwolse coalitiepartij PvdA, die het college van burgemeester en wethouders aan de tand voelt over de situatie van het wijkcentrum.

Leegstand
"In mei 2006 werd het verbouwde winkelcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan geopend. Inmiddels staat het winkelcentrum er tien jaar en heeft het zich tot het hart van de wijk ontwikkeld. Helaas is de laatste tijd de leegstand in dit winkelcentrum toegenomen. De tienjarige huurcontracten zijn onlangs afgelopen en dat is voor een aantal ondernemers de gelegenheid geweest om het huurcontract niet te verlengen. Hier zijn nog geen nieuwe huurders in de plaats gekomen, waardoor er nu een aantal panden leegstaat. Deze leegstaande panden bieden een troosteloze aanblik hetgeen een negatieve invloed op het winkelend publiek in dit winkelcentrum heeft", schrijft de fractie.

Nieuwe huurders
Volgens haar zou het goed zijn dat burgemeester Henk Jan Meijer en zijn wethouders in overleg gaan met de centrumeigenaar over te nemen maatregelen. "De hoogste prioriteit daarbij heeft natuurlijk het vinden van nieuwe vaste huurders, maar er kan ook gezocht worden naar tijdelijke huurders met pop-upstores, kunstenaars die hun atelier in de panden willen vestigen en in het uiterste geval kan er meer aan de aankleding van de leegstaande winkels worden gedaan."

De coalitiepartij denkt onder meer aan het aanstellen van een persoon die als aanjager van het centrum gaat fungeren, zoals ook in het Broerenkwartier gebeurt.