Volledig scherm
Jeroen Ensink © Politie

Man die Jeroen Ensink in Londen doodstak naar inrichting

LONDEN/ZWOLLE - Femi N. moet voor onbepaalde tijd worden behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. De man stak eind december oud-Zwollenaar Jeroen Ensink dood voor diens huis in Noord-Londen.

De BBC meldt dat de rechter die N. veroordeelde de dood van Ensink 'een verlies voor een groot deel van de armen ter wereld' noemde.

Onafhankelijk onderzoek
De weduwe van de wateronderzoeker drong maandag in haar slachtofferverklaring aan op een onafhankelijk onderzoek naar het justitiële systeem in Engeland. N. was toen hij Ensink doodstak namelijk net zes dagen vrij, doordat justitie andere aanklachten tegen de man liet vallen. Die aanklachten gingen over het bezit van een groot mes en het aanvallen van een agent, eerder vorig jaar.

Derde wereld
Jeroen Ensink werd 41 jaar. Hij doceerde aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine en was een erkende wateronderzoeker, die zich sterk maakte voor een betere toegankelijkheid van water in derdewereldlanden.

De weduwe van Jeroen Ensink gaf na afloop een reactie op de uitspraak.

Volledig scherm
Dr Jeroen Ensink, 41, professor aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, stierf na neergestoken te zijn buiten zijn woning in Holloway, Noord-Londen. © James Drew Turner / SWNS.com
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement