Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Man steekt banden politieauto lek en bedreigt agenten in Zwolle

ZWOLLE - De politie heeft zaterdagavond een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Houtsnijderstraat in de wijk Stadshagen. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De verdachte, die bezig was geweest om banden van een politieauto lek te steken, werd aangehouden. 

Rond 23.20 uur kreeg de politie een melding dat een man de banden van een politievoertuig aan het lek steken was. Het voertuig stond geparkeerd aan de Werkerlaan bij het winkelcentrum. Aan de hand van een signalement ging de politie op zoek naar de verdachte.

Deze werd 10 minuten aangetroffen op de Houtsnijderstraat ter hoogte van de Pottenbakkerstraat. Toen de agenten de man wilden aanhouden bedreigde hij hen met een mes. Daarbij voelden de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot af te geven. De man kon even daarna worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Ook ter plaatse is de politie een (technisch) onderzoek gestart.

Het gaat om een 34-jarige Zwollenaar en een 25-jarige vrouw uit Zwolle, die samen met de man was. 

Zinloos geweld
In Stadshagen werd het Stadshagenfestival gevierd. Behalve dit incident hield de politie later in de nacht twee verdachten aan na een mishandeling.  Meer details ontbreken hier nog over.