Volledig scherm
Ook voor niet-drinkers is er genoeg te doen op het Marktplein. © Rob Voss

Marktplein Apeldoorn in de ban van het gele goud

APELDOORN - Uit meer dan honderd speciale bieren het lekkerste biertje kiezen. Hoe doe je dat? En waar let je op? Kleur, smaak of merk? Zondagmiddag was het Marktplein in Apeldoorn gevuld met speciaalbiertjes tijdens het bierfestival Bruisend Apeldoorn.

De familie van Dingen uit Apeldoorn zit samen met enkele vrienden aan een van de lange tafels onder de grote tentluifel. ,,Er was heel slecht weer voorspeld. Het regent af en toe, maar verder valt het mee", zegt Marleen van Dingen. Ze bezochten zondagmiddag voor de derde keer het bierfestival. ,,Het is leuk om met elkaar een biertje te drinken en de sfeer is gezellig."

Apeldoorners Koen de Graaf en Jasper Strik bezoeken het festival voor de vijfde keer. Koen: ,,We weten van voorgaande jaren welke brouwer lekker bier tapt en verder kijken we rond wat er nieuw is. Voordat we proeven, mogen ze eerst uitleggen waarom hun bier zo bijzonder is. Er is dit jaar minder aanbod. Enkele brouwerijen ontbreken, maar er zijn wel weer een paar nieuwe buitenlandse merken.'' De ingrediënten bepalen of een bier lekker is. En geur? ,,Dat speelt ook mee. ik ruik er altijd aan. En verder is de afdronk erg belangrijk", zegt Koen.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo