Volledig scherm

Medaillewinnares Anna van der Breggen geland op Schiphol

HASSELT/ZWOLLE - Olympisch wielrenster Anna van der Breggen is terug in Nederland. Rond 12:00 en 12:45 uur landde het vliegtuig waar zij in zat op luchthaven Schiphol. 

Van der Breggen is nu samen met vrienden en familie in een feestbus onderweg naar haar ouderlijk huis in Hasselt.

Afgelopen zondag won Van der Breggen een gouden medaille op de wegwedstrijd. Alleen met een gouden medaille op Schiphol aankomen was voor Van der Breggen niet genoeg. Afgelopen woensdag fietste ze er een bronzen plak bij. 

En dan was er thuis, ver van Rio, natuurlijk nog de discussie van wie Van der Breggen eigenlijk was: Hasselt of Zwolle? De geboren Hasseltse woont op dit moment in Zwolle. Een beetje van beiden. De wielrenster staat overigens nog wel in de gemeente Zwartewaterland ingeschreven.  

Wethouder Dick Visserman van Zwartewaterland, waar Hasselt onder valt, beloofde eerder dat de huldiging in overleg wordt georganiseerd. ,,Wij zijn een goede buur van Zwolle, en Zwolle is een goede buur van ons. We gaan samen kijken hoe we de huldiging aanpakken.’’

Overigens is uitrusten er voor Van der Breggen niet bij. Aankomende zondag staat zij in eigen land aan de start. Ze doet dan mee aan de tiende editie van de profronde in Etten-Leur. 

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Foto: ANP