Volledig scherm
© ThinkStock

Meer aandacht voor zelfdoding in Apeldoorn

APELDOORN - Op verzoek van GroenLinks kijkt de gemeente Apeldoorn wat er kan worden gedaan om zelfdodingen te voorkomen.

De lokale fractie van GroenLinks bracht dit gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering ter sprake. Aanleiding was een bezorgde e-mail van een GroenLinks-lid over het aantal zelfdodingen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat vorig jaar in Nederland een record aantal mensen (1871) zelfmoord pleegden.

Hulpborden
GroenLinks werd geattendeerd op het initiatief www.113online.nl dat probeert mensen die denken aan zelfdoding op andere gedachten te brengen. Er worden hierdoor onder meer hulpborden geplaatst langs het spoor om mensen met acute psychische nood bij te staan. Wethouder Paul Blokhuis reageerde dat de gemeente positief tegenover 113online.nl staat en dat er wordt gekeken hoe dat bij het beleid van de gemeente kan worden betrokken.

Verkeerswethouder Johan Kruithof zal in de reguliere overleggen met NS en ProRail het gesprek aangaan over hulpborden langs het spoor en mogelijk andere preventiemaatregelen.