Volledig scherm

Meeste cliënten Wmo in Apeldoorn zijn tevreden

APELDOORN - Apeldoorn heeft in juni een cliëntervaringsonderzoek laten uitvoeren voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en in meerderheid zijn de cliënten (zeer) tevreden over de zorg en hulp die zij krijgen.

Via de Wmo kunnen inwoners bijvoorbeeld huishoudelijke hulp krijgen of begeleiding en dagbesteding. De onderzoeksvragen gingen over de thema's toegankelijkheid, kwaliteit en het effect op de zelfredzaamheid. Cliënten zijn op alle onderdelen in meerderheid (zeer) tevreden. Tegelijkertijd valt op dat Apeldoorn iets minder positief scoort dan andere gemeenten.

Wethouder Paul Blokhuis: "Dit is de eerste keer dat dit onderzoek is uitgevoerd en ik ben uiteraard blij dat de cliënten in meerderheid positief zijn. Tegelijkertijd zie ik ook dat er verbetering mogelijk is, want we doen het net iets minder dan andere gemeenten. Dit heeft misschien ook te maken met het feit dat de FNV Apeldoorn uitkoos om actie te voeren en hier veel te doen was rondom Vérian en TSN. Ik laat de onderzoeksgegevens nader analyseren om goed te kijken op welke vlakken we kunnen verbeteren."