Volledig scherm
Blauwoogmaki.

Met Apenheul op ecoreis naar Madagaskar

APELDOORN - Apenheul biedt nu ook ecoreizen aan. Samen met touroperator Matoke Tours verzorgt het Apeldoornse dierenpark een reis naar Madagaskar, omdat Apenheul daar al jaren een project steunt dat de ernstig bedreigde blauwoogmaki moet beschermen.

Wie meegaat met de Apenheul-reis, bezoekt ook dit project en kan de blauwoogmaki in het wild zien. Madagaskar is het enige land ter wereld waar deze apensoort leeft.

Deze zomer is een team van Apenheul afgereisd naar het project om onder andere ecotoerisme naar het gebied te realiseren.

Kleinschalige ecoreizen geven volgens Apenheul de lokale bevolking extra inkomsten, zodat ze geen bos hoeven te kappen en op dieren hoeven te jagen.

De eerste reizen staan gepland voor 2017. Daarvoor is er eerst op 2 oktober 2016 een gratis informatiebijeenkomst voor iedereen die interesse heeft. De projectleider van het natuurbehoudproject komt dan ook naar Nederland.

Ruim tien jaar geleden nam Apenheul ook het initiatief voor dergelijke reizen. Toen in samenwerking met Koning Aap en naar bestemmeningen als Peru, Gabon en Maleisië.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo