Volledig scherm
Vanwege de hitte heeft Isala een golfkar ingezet om mensen op behalen vanaf de grote parkeerplaats of weer terug te brengen naar hun auto. Zoals moeder en dochter Bijvang die dankbaar gebruik maken van deze service. foto Frans Paalman

Met een golfkarretje naar het ziekenhuis in Zwolle

ZWOLLE -Als je al niet best te been bent dan is de tippel van de parkeerplaats van de Isala Klinieken naar de hoofdingang best een uitdaging. En als dan ook nog eens de zon ongenadig op je hoofd brandt, dan is een lift met een golfkarretje niets minder dan een verlossing.

Het karretje, dat normaal gebruikt wordt voor vervoer binnen het ziekenhuis, is een van de twee diensten die Isala levert om de tropische temperaturen draaglijk te maken voor bezoekers en patiënten. Want wie eenmaal veilig de centrale hal heeft bereikt, treft op verschillende plekken ook nog eens verse kannen met (citroen)water aan. Aangeboden door de restaurateur van het ziekenhuis, Vermaat.

Het karretje rijdt op de heetste uren van de dag - tussen 11.00 en 17.00 uur - en is uitdrukkelijk alleen bedoeld voor kwetsbare mensen. "Het is geen kermisattractie", zegt woordvoerder Astrid Nauta. Isala gaat volgens haar door met de extra service, zolang de temperaturen daar om vragen.