Volledig scherm
Ballonvaart in Pretpark Julianatoren in Apeldoorn © Foto PR

Milieuzorg kan volstaan met verklaring van Julianatoren

APELDOORN - De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn is blij met toezeggingen van de Julianatoren dat voorlopig niet zal worden geprobeerd om 'illegale bouwsels te legaliseren' of nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten, zoals tenten in het picknickbos. Het pretpark op zijn beurt vindt dat er een boel onnodige energie in rechtsgang is gestoken.

Milieuzorg vecht het bestemmingsplan voor de Julianatoren aan en had de Raad van State gevraagd om het plan bovendien te schorsen in afwachting van een uitspraak. Daarmee wil de belangengroepering ongewenste ontwikkelingen uitsluiten.

Om een 'voorlopige voorziening' zoals een schorsing te treffen moet er een 'spoedeisend belang zijn'. De vraag is of dat het geval is.

Niet gedupeerd
Op dit moment zijn er geen plannen bekend waar Milieuzorg door gedupeerd zou worden, constateerde de staatsraad, maar die zouden de komende tijd kunnen komen. De Julianatoren bood aan schriftelijk te beloven geen actie te ondernemen totdat er een definitieve uitspraak is. Daardoor is een formele schorsing van het bestemmingsplan niet nodig, concludeerde de staatsraad.
Milieuzorg is tevreden zegt secretaris Theo van Kerkhof. Op deze manier is het doel bereikt.

Publiciteit
Julianatoren-directeur Jeroen Buter denkt dat de juridische procedure slechts publiciteit ten doel heeft gehad. ,,Voor het komende half jaar hebben wij niks gepland wat Milieuzorg probeerde te voorkomen dus waar gaat dit eigenlijk over? Eén telefoontje was voldoende geweest om daar duidelijkheid over te krijgen. Dan was deze stap helemaal niet nodig geweest.''