Volledig scherm
© Frans Paalman

Minder keuze aan schoolspullen zonder failliet warenhuis V&D

APELDOORN - Nu de deuren van V&D dichtblijven, moeten brugpiepers en oudere scholieren in andere winkels op zoek naar tijdschriften en geodriehoeken.

Menig scholier is zijn middelbare schoolperiode begonnen met een bezoekje aan de schoolcampus in het failliete warenhuis. In de Hema en Action in Apeldoorn is het dinsdagmiddag al aardig druk tussen de schappen met schoolagenda's, kaftpapier en snelhechters.

Action
Ireen Bakker (16) en Anniek Gerrits (16) zijn geslaagd bij de Hema. Beiden gaan naar 6 vwo op het Christelijk Lyceum. "We gaan nu ook nog even naar Action." De moeder van Anniek heeft twintig euro op haar rekening gestort. "Daarmee moet ik het dit jaar doen. Ik koop dus geen agenda's van een duur merk, die kosten alleen al twintig euro."

Tot dit jaar kochten de twee ook altijd spullen bij de schoolcampus van V&D. Ireen: "Maar ik keek ook altijd even bij Hema. Tot het derde jaar was ik er veel meer mee bezig, toen moest alles bij elkaar passen. Nu maakt dat niet heel veel meer uit. Vorig jaar had ik helemaal niks, dus het leek me wel handig om nu wel iets te kopen."

Anniek valt haar bij. "Ik was het eerlijk gezegd dit jaar ook al bijna vergeten. Volgende week beginnen we al." De twee maken zich op voor, als het goed is, hun laatste jaar op de middelbare school. "Ik ben er nog niet echt mee bezig of ik ga slagen of niet. Eerder met wat ik daarna wil gaan doen," zegt Ireen. "Ik denk aan een tussenjaar. Maar ik weet het nog niet precies." Damion Kuiper (16) gaat naar 4 vwo, ook van het Christelijk Lyceum. Hij heeft het profiel Natuur en Gezondheid gekozen. In zijn mandje liggen twee wiskundeschriften, kaftpapier en een paar snelhechters. "Ik heb geen lijstje bij me. Ik had nog een geodriehoek nodig, en een paar snelhechters. Maar dan zie je toch wel weer meer dingen."

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
RUST
0-0
FeyenoordFEY
away logo