Volledig scherm
Karin Ooms voor een van de glampingtenten. © Maarten Sprangh

Miniglampen bij Beekbergerwoud

KLARENBEEK - Karin Ooms (58) en haar man Richard zijn de eigenaren van het Veluws Vakantie Verblijf 'Aan t' Paradijs'. Ze verhuren sinds kort safaritenten. Het was nog even spannend of de gemeente toestemming zou verlenen voor de minicamping, maar inmiddels is alles geregeld en zijn ze klaar voor de eerste gasten.

"We hadden al heel lang plannen om een minicamping te beginnen, maar dat was altijd lastig in verband met het toen nog geldende bestemmingsplan voor dit gebied. In 2012 of 2013, ik weet het precieze moment niet meer, zijn we begonnen met onze bed en breakfast. Vorig jaar is daar het rustpunt voor fietsers bijgekomen. En dat rustpunt is leuk, maar het mag ook wel iets opleveren. Dus dat is een van de redenen geweest om uit te breiden. In april zijn we begonnen met de eerste werkzaamheden voor de bouw van de safaritenten." Op het terrein achter het rustpunt staan inmiddels drie safaritenten keurig naast elkaar. "We zijn nog druk bezig met de aankleding van de tenten en de rest van het terrein. Zo komt er nog een buitenkeuken, een overkapping en gaan we een binnenruimte maken voor verschillende activiteiten. Zo is er ook voor kinderen wanneer het wat slechter weer is, genoeg te doen."

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor de camping, liet gemeente Apeldoorn weten strenger te controleren op verhuurders van accommodaties in Apeldoorn. Verschillende verhuurders hebben al dwangsommen opgelegd gekregen, een ook 'Aan 't paradijs' werd onder de loep genomen. Maar de vergunning voor de minicamping is inmiddels verleend.