Volledig scherm
Blaas of Glory op Wacken Open Air. Eigen foto

Motorhead-video van Blaas of Glory gaat viraal

ZWOLLE/WACKEN - Een video van de Zwolse Heavy Metal Marching Band Blaas of Glory gaat viraal op internet. Nadat Motorhead de video met vertolking van hun Ace of Spades op Facebook deelde hebben al ruim 2 miljoen mensen de video bekeken.

,,Sinds eergisteren zijn we in een complete gekte ondergedompeld op Facebook", vertelt Rick Mensink vanuit Wacken. ,,We zijn druk aan het touren door Europa. Twee weken geleden speelden we in Leuven en daar heeft iemand een filmpje van ons gemaakt en op Facebook gezet. Die werd al heel snel gedeeld en ineens begon ie aardig door te trekken."

Motorhead
Maar toen de officiële Facebookpagina van Motorhead het filmpje plaatste, van de cover van Ace of Spades was het hek van de dam. ,,Nu hebben ruim 2,2 miljoen mensen van over de hele wereld het filmpje gezien. We konden hetzelf niet geloven. Nemen we zelf iedere keer aardig kwalitatieve filmpjes op voor op onze pagina en nu gaat een matig opgenomen filmpje helemaal viraal!"

Aanbiedingen
De reacties zijn overweldigend meldt de band. ,,Er komen allemaal aanbiedingen voor optredens binnen vanuit onder andere Tsjechië, Engeland, Slovenië, Duitsland en België. Helemaal te gek natuurlijk."

Wacken Open Air
Op dit moment speelt Blaas of Glory op het grootste metalfeest ter wereld, Wacken Open Air. ,,We hebben al een heel fijn podium- en veldoptreden achter de rug. Vandaag headliners als Iron Maiden, Whitesnake en Foreigner. We hebben de eer om ze in de backstage te mogen tegenkomen."