Volledig scherm
De verdwenen glasplaat bij het monumentje. Rechts de oorspronkelijke staat. Eigen foto

Mysterieuze schade aan bermmonumentje Wijthmener

WIJTHMEN - De vrienden van Tobias van Laarhoven willen weten wat er is gebeurd met de glazen inscriptie op het monumentje voor hun vierenhalf jaar geleden overleden vriend.

Een kleine kei in de berm aan de Erfgenamenweg in Wijthmen met daarop een bescheiden glasplaatje ter herinnering aan ‘Tobo’, Tobias van Laarhoven. Bijna vierenhalf jaar geleden kwam de toen twintigjarige student bij een scooterongeluk op die plek om het leven, nog geen 100 meter van zijn huis. Nu is het bermmonumentje gehavend. Het gegraveerde glasplaatje op de kei is verdwenen.

Bloemen leggen
Vorige week woensdagavond passeerden de ouders van Tobias nog het ongeschonden bermmonument, om bloemen te leggen bij het graf van Tobias achter de kerk. Toen ze donderdag opnieuw langsliepen, was het glasplaatje verdwenen. De kei ligt er nog.
Het monument voor Tobias is door de vriendengroep geplaatst met toestemming van de gemeente. Vandaar dat Peter Brink, een van die vrienden, als eerste naar de gemeente en Rova heeft gebeld om uit te zoeken of een van de gemeentelijke diensten het glasplaatje wellicht gedemonteerd zou hebben of dat er toch een ongelukje gebeurd zou zijn.

Geen splinters
„Er waren geen splinters of resten van het plaatje te vinden op de plek, dus het lijkt er op dat het plaatje er heel netjes is afgehaald. De gemeente, Rova en groenonderhoud hebben ons verzekerd dat zij niets hebben gedaan of gemerkt. Daarom proberen we nu via een oproep op facebook opheldering te krijgen.” Brink en zijn vrienden zijn, net als de ouders, vol ongeloof. „We begrijpen niet wat er gebeurd kan zijn. Was het een ongeluk? Of heeft iemand het met een reden gedaan? We zijn niet boos, maar we willen wel graag antwoorden.”