Naastenliefde motto christenen én moslims bij jeugddienst

VAASSEN - Niet alleen in het christendom maar ook in de islam is naastenliefde belangrijk. Dat was een van de punten waarop zondag voor een aantal mensen de ogen opengingen in Vaassen. 

Volledig scherm

De Vaassense jeugdkerk had de leeftijdsgenoten van de plaatselijke moskee uitgenodigd op tegenbezoek, nadat de christelijke jongeren vorig jaar al te gast waren geweest in de moskee. Door de groei van de asielzoekersproblematiek is de toenadering tussen christenen en moslims een actueel thema.

Een groot deel van de vluchtelingen die hun heil in Nederland hebben gezocht heeft een islamitische achtergrond. Door gebeurtenissen zoals rond de jaarwisseling in Keulen dreigt er een negatieve sfeer richting moslims te ontstaan.

De Vaassense Dorpskerk vindt het dan ook goed dat leden van beide religies kennismaken met elkaars geloof en cultuur. De moslimjongeren die gisteren een kijkje namen in de kerk bleken volop vragen te hebben over het christelijke geloof. Na de uitleg van dominee Heslinga gingen de jongeren op zoek naar overeenkomsten en verschillen in hun geloof. Daaruit kwam naastenliefde als gemeenschappelijke factor bovendrijven.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm