Volledig scherm
Organisatoren Niels van der Kooij en Léon Rodijk. Foto: Maarten Sprangh

Niels en Léon organiseren technowedstrijd voor dj's in Apeldoorn

APELDOORN - De Apeldoornse vrienden Niels van der Kooij en Léon Rodijk (beide 19) organiseren een technofeest in hun eigen stad waar twee beginnende dj's zullen gaan draaien.

,,Samen bezoeken we al een paar jaar regelmatig technofeesten door het hele land en de sfeer is supergoed. We merken dat de interesse in technomuziek de laatste tijd ook in Apeldoorn opkomt. Toen dachten we dus: 'waarom organiseren we zelf niet een feestje?'" zegt Van der Kooij.

,,We wilden wel iets nieuws doen en zo kwamen we op het idee er een wedstrijd voor beginnende dj's aan te koppelen", voegt Rodijk toe. Ook hij zal op het feest onder zijn pseudoniem Corleone voor het eerst voor een 'echt' publiek gaan draaien.

Locatie
Bij het zoeken naar een 'unieke' locatie viel het oog op het oude ROC-gebouw, daar waar momenteel bedrijven onder de naam 'Tot2021' gevestigd zijn. ,,We wisten dat er in eetcafé Heerlijk Lokaal regelmatig evenementen gehouden worden. Toen we ons concept voorlegden, werden ze enthousiast. Omdat het feest dus in een oude school wordt gehouden en tot laat doorgaat, hebben we het Nablijven gedoopt" zegt Rodijk.

Inzendingen
Het draait natuurlijk allemaal om de wedstrijd. Zo'n vijftien inzendingen zijn op moment van schrijven al binnen, zelfs uit Amsterdam en Utrecht. Léon en Niels hopen vooral dat ook mensen uit Apeldoorn en omstreken en zij die 'nog niets bereikt hebben en de connecties om verder te komen niet hebben' een mix insturen. ,,Het zou geweldig zijn als een jochie van 14 jaar straks iedereen plat draait en wint", zegt Van der Kooij.

Nablijven vindt plaats op zaterdag 9 juli vanaf 22 uur bij Heerlijk Lokaal, Molenstraat-Centrum 1, de entree is gratis. Een mix (minimaal 60 minuten) uploaden op Sound cloud.com, een link wordt gedeeld op de Facebookpagina Nablijven #1. Mailen kan ook: nablijven055@gmail.com. Inzenden kan tot en met maandag 27 juni 15 uur, de winnaar is 2 juli bekend.