Volledig scherm
© Google Streetview

Nieuw asfalt en drempels op Nilantsweg Spoolde

SPOOLDE - De Nilantsweg door het buurtschap Spoolde bij Zwolle krijgt een rigoreuze opknapbeurt en gaat daarna door het leven als dertigkilometerzone. Het werk begint maandag en duurt tot eind november.

Er komt een nieuwe fundering en asfaltlaag, de bermen worden aangepakt en de weg krijgt een meer uniforme uitstraling. Veertig jaar lang hebben bewoners zelf hun parkeerplaatsen ingericht; met asfalt, klinkers of grind. Die ratjetoe wordt nu allemaal verwijderd en vervangen door parkeerplekken van betonklinkers.

De weg wordt over de gehele lengte aangepakt, dus tussen de Oude Veerweg en Meenteweg.

De woningen langs de weg blijven, door de gefaseerde manier van werken, gedurende de klus bereikbaar. Het deel van de weg dat is opengebroken, moet aan het eind van de dag weer klaar zijn. Verkeer krijgt het advies om om te rijden. Dat geldt ook voor fietsverkeer; de Nilants weg is onderdeel van het Rondje Zwolle.

Voor de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers wordt de Nilantsweg tijdens de wegwerkzaamheden ingericht tot een 30 km/uur zone. Zo komen er op vier kruisingen verkeersdrempel.