Volledig scherm

Nieuw record voor Theater op 't Zand in Kootwijk

KOOTWIJK - Theater op 't Zand heeft zaterdag een recordaantal bezoekers naar het Kootwijkerzand getrokken. De mensen vermaakten zich tijdens de zestiende editie van het festival met verschillende optredens. Op enig moment zaten er zoveel liefhebbers op het zand, dat het een drukke stranddag op Zandvoort leek.

Om verder te kunnen groeien startte de organisatie voor het eerst om 13.00 uur met het programma, twee eerder dan in 2015. Er waren drie parkeerterreinen en en er waren voldoende verkeersregelaars om in de bossen de bezoekersstroom in goede banen te leiden. Met name gezinnen met jonge kinderen en 60-plussers wisten het festival goed te vinden.

Artiesten mogen hun act slechts één editie van Theater op 't Zand laten zien. Daardoor worden bezoekers ieder jaar weer verrast. Leuk om te zien waren de JB Kamelen. Het gezelschap bracht de typische woestijnsfeer die goed bij de zandverstuiving past. Over de optredens van het duo Colour Collective liepen de meningen uiteen. De klassieke muziek (werken van onder meer Pärt, Ustvolskaya en Rachmaninoff) had volgens de een van een lichter genre mogen zijn, andere genoten met volle teugen van de combinatie van de muziek en dans van Anna Senognoeva.

Clown Klompie zorgde voor grote geblazen bellen. Het was één van de acts die bij kinderen erg in de smaak viel. Ze konden zich onder meer ook laten schminken, of meebouwen aan een ark van Noach.

Een van de meest intieme optredens kwam van liedjesschrijver Rogier Pelgrim. Hij was finalist van het televisie programma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland.' Ook won hij in 2012 'De Grote Prijs van Nederland'. Na zijn akoestische optreden klonk een warm applaus.

Hoeveel bezoekers er zaterdag precies waren is nog niet duidelijk. Tussen 13.00 en 21.00 uur zal het 'Oerol van de Veluwe' waarschijnlijk meer dan zesduizend enthousiastelingen hebben getrokken.