Volledig scherm
Molenstraat-Centrum Apeldoorn © Google Streetview

Nieuw wooncomplex bij het kanaal in Apeldoorn

APELDOORN - Zorgorganisatie De Goede Zorg wil samen met de gemeente Apeldoorn, FAME Planontwikkeling, Trebbe-Klok Projecten V.O.F. en een belegger een complex met ongeveer 85 woningen bouwen op de hoek Molenstraat- Centrum/Kanaal Noord in Apeldoorn, waar nu nog een beddenzaak is gevestigd.

Het plan is in 2017 te beginnen met de bouw, maar daarvoor moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen.

Inwoners kunnen vanavond (dinsdag) reageren op de plannen tijdens een inloopbijeenkomst van 19 tot 20.30 uur in Heerlijk Lokaal aan Molenstraat-Centrum.

Het gebouw krijgt een vleugel van zes lagen aan de kant van Molenstraat-Centrum en vier lagen aan de kant van het kanaal. De entree komt op de hoek nabij de Welgelegenburg.

Het gaat om woningen voor mensen met een (intensieve) zorgvraag. Doel is dat bewoners zoveel mogelijk zelf bepalen hoe zij leven, zegt De Goede Zorg. "We gaan daarbij uit van volwaardige huisvesting in tweekamerappartementen met eigen badkamer, keuken, energiemeters, bergkast en mogelijk een eigen balkon. Dit vullen we aan met een sociale leefomgeving voor bijvoorbeeld spontane ontmoetingen, activiteiten en welbevinden. Bewoners leven er net als in elk ander woongebouw, met zo veel mogelijk eigen keuzes en waar nodig ondersteuning van De Goede Zorg. Ook mensen met een lichtere zorgvraag die willen voorsorteren op een beschermde woonomgeving zijn welkom."