Volledig scherm
Het gemeentehuis van Zwolle © Tom van Dijke

Nieuwe brug en weg naar Stadshoeve kost Zwolle 135.000 euro

ZWOLLE - Het ontsluiten van de nieuw te bouwen Stadshoeve in Stadshagen gaat 135.000 euro kosten. Het geld wordt onder meer besteed aan de aanleg van een nieuwe brug over de wetering langs de Arendshorstlaan, de aanleg van een nieuwe weg over die brug vanaf de Belvedèrelaan en de aanleg van een drempel verderop in de wijk.

De nieuwe brug is nodig, omdat de gemeente Zwolle buurtbewoners eerder heeft beloofd om niet de bestaande brug halverwege de Arendshorstlaan te gebruiken voor de ontsluiting van de hoeve. De enige andere bestaande ontsluiting is de Oude Wetering, maar dat is op dit moment een belangrijke fietsroute.

Afsluiting
De nieuwe ontsluiting heeft wel gevolgen voor de Arendshorstlaan. Een deel van de buurt wilde dat die laan zou worden afgesloten voor autoverkeer. Een 'rigoureus besluit' dat de gemeente Zwolle alleen wilde uitvoeren als de buurt het daar unaniem mee eens was. Bij een stemming bleek dat niet het geval, waarna het college van b en w besloot om de straat aan te sluiten op de nieuw aan te leggen weg naar de hoeve. Wel komt er een drempel om hardrijden in de wijk te voorkomen. De nieuwe ontsluiting moet klaar zijn als de wijkboerderij medio 2017 opent.

Combinatie
De aannemer begint volgende maand met het bouwen van de Stadshoeve, waarin horeca, educatie en vertier voor de jeugd worden gecombineerd. Wijkbewoner Gerben Eshuis is de nieuwe exploitant die horeca wil opzetten met mensen met een beperking.