Volledig scherm

Nieuwe docu Brood bijna klaar

ZWOLLE - Documentairemaker Dennis Alink legt de laatste hand aan zijn film ' Unknown Brood' over Zwollenaar Herman Brood. "We zitten aan het einde van de montage", meldt Alink. Verwachte première: komende winter.

Het minimaal benodigde budget (twintigduizend euro) voor Unknown Brood kwam tot stand middels crowdfunding en de docu duurt ongeveer 85 minuten. Alink verwacht dat zijn documentaire in de winter in premiere gaat. "Daarna wordt 'Unknown Brood' landelijk vertoond in de bioscopen."

De documentairemaker denkt iets te kunnen toevoegen aan de brede erfenis die de muzikant en kunstenaar Brood reeds achterliet in beeld en geluid. "Het verhaal dat ik wil vertellen, gaat over een twintiger die fantaseerde over een sprong van het Hilton."

Iets wat Brood op 54-jarige leeftijd daadwerkelijk met fatale gevolgen ten uitvoering bracht door op 11 juli 2001 van het dak van het Amsterdamse Hiltonhotel af te springen.

Alink gebruikt in zijn documentaire beelden die Brood van zichzelf maakte, maar laat ook anderen aan het woord zoals Dorien van der Valk, op wie Herman verliefd werd. Alink: "Ze verte hoe het destijds uitraakte tussen hen, op de plek waar het daadwerkelijk uitging. In schemerlicht."

 

Regie: Dennis Alink Camera: Thomas van der Gronde Geluid: Ravian de Vries Montage: Tom van Klingeren

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-1
AZAZ
away logo