Volledig scherm
Foto Frans Paalman

Nieuwe lector Jeugd bij Windesheim

ZWOLLE - Dorien Graas gaat vanaf 1 september aan de slag als lector Jeugd bij Windesheim. Graas is zelfstandig onderzoeker, publicist en adviseur jeugd- en gezinszorg en volgt bij Windesheim Jack de Swart op, die bij Saxion lector Social Work wordt. Graas heeft ruime (onderzoeks)ervaring en deskundigheid als het gaat om de onderwerpen jeugdhulp, (passend) onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Deze heeft zij onder meer opgedaan als directeur van het Amsterdams Centrum voor Kinderstudies aan de Vrije Universiteit. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan zoals het boek 'De Wet op de jeugdzorg in de dagelijkse praktijk'.

Het lectoraat heeft onder andere de focus op de versterking van de relatie tussen onderwijs, (praktijkgericht) onderzoek en de instellingen voor jeugdhulp in de regio Zwolle.

Windesheim doet niet alleen aan hoger onderwijs, maar ook aan onderzoek en ondernemen. Praktijkgericht onderzoek vindt plaats binnen vijf kenniscentra en wordt uitgevoerd door lectoren, associate lectoren, docentonderzoekers en studenten die werkzaam zijn voor één van de 28 lectoraten.