Volledig scherm
Douchecabines zijn er gemaakt in de voormalige kantoren.

Nieuwe noodopvang Apeldoorn klaar voor vluchtelingen

APELDOORN - De laatste details moeten nog geregeld worden, maar vanaf volgende week kunnen er vluchtelingen in de noodopvang aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn worden opgevangen.

Zeker tientallen bewoners namen vandaag (zaterdag) de kans om even door de omgebouwde kantoren te wandelen en zich te laten informeren over hoe de opvang werkt. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) organiseerde een open huis voor met name mensen uit de directe omgeving.

Mannen, vrouwen en kinderen
Maximaal 600 vluchtelingen kunnen hier worden opgevangen, in elk geval voor een jaar. Vanaf 22 juni kunnen ze hier komen, waarschijnlijk komen de eersten aan het eind van die week. De noodopvang is geschikt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Zij worden verdeeld over kamers voor twee, vier, zes en acht personen. Daarnaast zijn grotere zalen waar de mensen kunnen ontspannen, les- en eetzalen en komt er buiten bijvoorbeeld een speelterrein voor de kinderen.

Een veelgehoorde opmerking onder de bezoekers is dat deze noodopvang er een stuk beter uitziet dan de opvang in tenten die een half jaar op De Voorwaarts in Apeldoorn heeft gestaan.

Volledig scherm
Een kamer voor vier personen in de noodopvang.
Volledig scherm
De zaal waar de vluchtelingen kunnen ontspannen en bijvoorbeeld televisie kijken.
Volledig scherm
Wasmachines, drogers, koelkasten: ze zijn er in veelvoud.