Volledig scherm

Nieuwe Saxion Apeldoorn gebouwd op de groei

APELDOORN - Hogeschool Saxion heeft zijn nieuwe gebouw aan de Spoorstraat in Apeldoorn vandaag in gebruik genomen. Eerstejaarsleerlingen beleven hier hun introductieweek.

Duizend hbo-leerlingen krijgen vanaf 29 augustus les in de nieuwe school bij het station. Het gebouw van architectenbureau IAA uit Enschede is rond het voormalige kantoor van de Nettenfabriek neergezet.

De oude fabriek maakt duidelijk onderdeel uit van de nieuwe school. Historische elementen, zoals muurschilderingen en een antieke trap, zijn bewaard gebleven.

Dit schooljaar telt Saxion duizend leerlingen in Apeldoorn, 750 op de opleiding Hoger Hotelmanagement en 250 op de hbo-opleiding Security Management. De twee opleidingen zaten tot voor kort in aparte gebouwen aan de Kerkstraat en bij CODA (Vosselmanstraat).

Het nieuwe gebouw van Saxion is toereikend om ongeveer 1.200 leerlingen tegelijk les te geven. "We verwachten nog een lichte groei," zegt woordvoerder Rob Admiraal. "Ik denk dat we door een dag heen 1.500 leerlingen kwijt kunnen.''