Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Nieuwe speeltuin in Apeldoornse Zuiderpark

APELDOOORN - Op woensdag 5 oktober wordt tussen 14.00 en 15.00 uur in het Zuiderpark in Apeldoorn een nieuwe speeltuin feestelijk geopend.

Wethouder Johan Kruithof opent de speeltuin samen met kinderen en de bestuursleden van De Johanna Donk-Grote Stichting, die de speeltuin heeft betaald.

Partijen
Het Zuiderpark wordt in zijn geheel vernieuwd. Het ontwerp van het park en van de speeltuin is in samenwerking met diverse partijen zoals omwonenden, de wijkraad en het kinderdagverblijf tot stand gekomen. Uit de gesprekken kwam naar voren dat in het noordelijk deel van het park geen plek was voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. De Johanna Donk Grote Stichting heeft besloten ter ere van haar 25-jarig jubileum een cadeau aan Apeldoorn te geven: een bijdrage aan de speeltuin in Apeldoorn-Zuid. Het resultaat is een speeltuin met drie soorten grote schommels, een klimtoren met glijbaan en een trapveldje aan de Alberdastraat.

Vermogensfonds
De Johanna Grote Donk Stichting is een charitatief vermogensfonds uit Apeldoorn. Mevrouw Donk-Grote had de intentie om met name kinderen die door omstandigheden extra kwetsbaar zijn, financieel te ondersteunen. De Johanna Donk-Grote Stichting heeft jaarlijks uit het vermogen een rendement ter beschikking dat zij wil aanwenden om steun te bieden aan organisaties en projecten over de hele wereld.

De wijkraad heeft ook een bijdrage van 5000 euro gedaan. De gemeente Apeldoorn draagt zorg voor de renovatie van het gehele Zuiderpark en heeft de speeltuin en de infrastructuur aangelegd.